Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Groen licht voor volgende stappen saneringsproject sportsite Donk Mol

Het Mols college van burgemeester en schepenen geeft groen licht om het saneringsproject voor de sportsite in Donk verder te zetten volgens de gemaakte afspraken met de betrokken sportclubs.

De realisatie van het inrichtingsplan geldt onder voorbehoud van de goedkeuring van het saneringsproject door OVAM. Met dit project streven we naar een win-winsituatie voor elke club.

Het sanerings- en herinrichtingsproject voor de site heeft een impact op elke sportclub. Zo betekenen de plannen concreet dat:

Hockeyclub Inter Mol de kans krijgt om een goednieuw clubgebouw te realiseren met aanpalend twee hockeyterreinen. Het bestaande oude en stilaan versleten hockeyterrein wordt in een eerste fase al vernieuwd ( streefdoel: speelklaar in september 2024) én een nieuw tweede hockeyterrein wordt binnen het saneringsproject aangelegd. Dit nieuwe hockeyterrein komt op de plaats van het huidige voetbalveld van Donk Sport. De bestaande kantine van Donk Sport moet eveneens noodgedwongen plaats ruimen.

Donk Sport verhuist naar het huidige B-terrein van KFC Mol. Het terrein wordt opgehoogd, zodat de wateroverlast op het voetbalveld tot het verleden behoort. Donk Sport krijgt langs het terrein een nieuwe kantine met kleedkamers.

De Molse Ruiterclub krijgt een nieuwe eb- en vloedpaardenpiste, met oefenterrein en een nieuw clubhuis. Het nieuwe clubhuis wordt – om de bouwkosten te drukken – aanpalend gebouwd aan de nieuwe infrastructuur van Donk Sport.

KFC Mol behoudt het huidige A-terrein, maar stelt het B-terrein ter beschikking aan Donk Sport. In ruil hiervoor krijgt de club een maximaal gebruik van een gloednieuw kunstgrasveld én vier aanpalende duiveltjesvelden, eveneens op kunstgras. De kunstgrasvelden vragen een minimum aan onderhoud en kunnen maximaal benut worden.

De site krijgt een centraal gelegen en door alle clubs gedeelde parking met ruimte voor 200 auto’s.

De verdere invulling van de site wordt gerealiseerd met waterbuffer- en infiltratiemogelijkheden, groenvoorzieningen én maximaal behoud van bestaande boszones.'

Deel dit artikel